Urządzenia i Akcesoria
Kapusta czerwona na ciepło
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
500 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
150 g wody
-
1 łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka soli
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka cukru
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
620.4 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
751.2 kJ /
179.5 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
20.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makówki (Makiełki)
35 мин.
Modro kapusta
45 мин.
Kapusta zasmażana
1ч. 35 мин.
Kapusta gotowana
30 мин.
Sos koperkowy
15 мин.
Sos tatarski
5 мин.
Zupa z kalarepy
1ч.
Surówka z młodej kapusty
20 мин.
Surówka z pora
30 мин.
Surówka z selera na słodko
15 мин.
Surówka z kiszonej kapusty
15 мин.
Surówka z kapusty pekińskiej
5 мин.